Etik

Till alla er som är beredd att ge upp, vilken dag som helst.

Etik, (från gr. ethos; sed), eller moralfilosofi, sedelära, en moralvetenskap, den del av filosofin som söker besvara frågor som ”vad är det goda”, ”vad är det rätta”, ”hur bör man bete sig”. I mer allmän bemärkelse: en uppsättning regler för uppträdande och förhållningssätt.

Inom det sociala arbete är Etiken en stor och viktig del. Att vrida och vända på sitautioner för att försöka finna det ”rätta” sättet att handla på. Om det nu finns ett RÄTT sätt… Det kanske snarare finns mer eller mindre fel sätt… Denna tanke är något som ständigt lockar med socialt arbete, det finns inga uppslagna vägar, utan snarare många små snåriga stigar. många rätt, många fel, många sidor av myntet.

Men idag har jag fått veta att det endast finns en enda sanning. Sanningen står skrivet på vårt intranet eller i självskyddskompendiet. Inte någon annanstans. Kom ihåg det. Och glöm för guds skull inte att ETIK INTE har något med människovårdande yrken eller hälso och sjukvård! Det är inte något som bör diskuteras eller tänkas på! Glöm aldrig det!!!

Är det någon som kan förstå min frustration? i’m going crazy!

/A

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s