Hemma i Uppsala

Har nu tagit mig ner till Uppsala. Bilresan gick bra, inte några som helst problem att sitta så länge. Igår var höjdpunkten BOUNCE. Så fantastiskt bra. Med sorg i hjärtat gick man därifrån, eftersom detta var deras sista show. Har ju sett alla sedan 2001 (tror jag det är). Sen middag med vänner och därefter vinkväll hos S. Även det trevligt, dock känns det i kroppen att jag var igång under 16 timmar i streck igår.

Så idag blir sysselsättningen kaffe i solen. Det kan ju inte vara så ansträngande?!?

I torsdags infann sig v. 36, liten ligger fixerad och väntar på att det ska bli dags. Så det är väl bara att vänta, kanske fixa lite inför det nya livet… Det sägs ju att man bör packa en BB-väska. Men vad ska denna innehålla? Nån som har några bra tips? Under kommande vecka sker följande:


Bebisen lägger fortfarande på sig – ungefär 28 gram om dagen. Den väger kring 2,7 kg och är ungefär 45 cm lång.

Vid den här tiden kan du eventuellt känna att bebisen rör sig nedåt och trycket i den nedre buken ökar. Detta gör att dina lungor och din magsäck får mer utrymme och det kan bli lite lättare att äta och andas. Däremot kan det bli jobbigare att gå – för en del kan det kännas som om bebisen är på väg att ramla ut! Det fortsatta trycket på blåsan gör att du kan behöva gå på toa ofta. Fortsätt äta bra, både för din skull och bebisens. Läs vår kostguide om du vill ha inspiration.

I slutet av denna vecka anses du fullgången och bebisen kan i princip födas när som helst från denna tid. (Mellan 37 och 42 veckor räknas graviditeten som fullgången – innan 37 veckor anses bebisen underburen och efter 42 veckor överburen.) När du besöker barnmorskan kommer hon eventuellt att kolla om livmoderhalsen börjat tunnas ut eller rentav vidgas. Barnmorskan kommer också att kontrollera hur bebisen ligger. Denna information skrivs in i din journal så att de vet din historia när du kommer till sjukhuset för att föda.

/A

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s